Ministerul de Externe anunță că a finalizat miercuri expedierea către misiunile diplomatice și oficiile consulare a materialelor necesare votării, pentru distribuirea acestora către secțiile de votare care vor fi organizate în străinătate.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a început joi distribuirea materialelor necesare votării în secțiile de votare din diaspora, la alegerile europarlamentare din 9 iunie.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) au realizat Ghidul alegătorului român la secțiile de votare organizate în străinătate la alegerile europarlamentare din 9 iunie.
Ministerul Afacerilor Externe organizează, prin Misiunile Diplomatice și Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secții de votare în străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 9 iunie.
Membrii Comisiei Electorale Centrale de la Chișinău au decis constituirea a 150 de secții de votare pentru diaspora, la alegerile parlamentare anticipate de luna viitoare.
Printr-o inițiativă legislativă depusă de 42 de senatori și deputați AUR se propune modificarea modului în care românii din Diaspora pot vota la alegerile parlamentare.
Votarea în străinătate la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților s-a încheiat în toate cele 748 de secții de votare, odată cu închiderea ultimelor secții de pe Coasta de Vest a SUA și a Canadei la ora 7.00, ora României.
A doua zi a alegerilor parlamentare 2020 este în curs de desfășurare în Diaspora. Alianța USR PLUS a anunțat deja că a câștigat majoritatea voturilor în Noua Zeelandă.
Peste 14.000 de plicuri ale românilor din Diaspora care au votat prin corespondență la alegerile parlamentare nu au ajuns la birourile electorale până la 3 decembrie. Ludovic Orban a spus că nu este o responsabilitate a Poștei Române sau a AEP.
Ministerul afacerilor externe a lansat harta interactivă a secțiilor de votare în străinătate și un call center dedicat alegătorilor români din afara țării pentru alegerile parlamentare din acest an. Diaspora votează sâmbătă și duminică.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.