Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, pentru alegerile parlamentare din acest an, până la 14 septembrie, s-au înscris 6017 de alegători din afara țării pentru votul prin corespondență.
Plenul Camerei Deputaților a adoptat luni legea privind alegerile parlamentare, iar una dintre prevederi dă posibilitatea românilor din Diaspora să voteze pe parcursul a două zile - sâmbătă și duminică.
Începând cu 1 aprilie 2020, românii Diaspora au posibilitatea de a se înregistra pe portalul www.votstrainatate.ro în vederea exprimării opțiunii de exercitare a dreptului de vot prin corespondență sau prin prezentare la secțiile de votare.
Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații vor depune un proiect de lege cu toate prevederile legate de votul în Diaspora din OUG privind anticipatele.
Câțiva parlamentari PNL au depus un proiect de lege prin care vor ca la alegerile parlamentare, la fel ca la prezidențiale, românii din Diaspora să poată vota pe parcursul a trei zile.
Președintele Klaus Iohannis obține un nou mandat, câștigând detașat în fața Vioricăi Dăncilă. Fostul premier obține cel mai slab scor al vreunui candidat PSD la prezidențiale.
La închiderea urnelor în Europa, peste 940.000 de români votaseră, cu peste 276.000 mai mult decât numărul total al alegătorilor din primul tur, un record absolut pentru Diaspora.
Peste 111.800 de români au votat în prima zi a turul II al alegerilor prezidențiale. În a doua zi de vot, românii din Diaspora au venit de la primele ore la urne, iar după închiderea urnelor în Europa numărul votanților a depășit 380.000.
MAE a finalizat luni expedierea materialelor necesare votării către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României, pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, care începe vineri.
La solicitarea MAE, BEC a stabilit noi reguli privind înlocuirea președinților și locțiitorilor birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.