Președintele României declanșează un referendum riscant, în care nu este clar cine îi va fi alături, în lipsa unui partid puternic de opoziție. În ultimii ani, referendumurile au provocat probleme în UE, fiind politizate sau deturnate de populiști.
Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că a avut o discuție informală cu liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, dar a negat că ar fi discutat despre PNL, așa cum s-a vehiculat.
Președintele ales al SUA, Donald Trump, a afirmat că la 8 noiembrie a câștigat nu doar majoritatea marilor electori, dar și votul popular, susținând că au fost "milioane de voturi ilegale".
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.