Comisia va lansa miercuri a patra rundă de înscrieri pentru cupoanele valorice WiFi4EU destinate instalării de rețele Wi-Fi gratuite în spațiile publice, care pot include primării, biblioteci publice, muzee, parcuri sau piețe publice.
Pe lista localităților selecționate se află și alte orașe și comune din România. Fiecare localitate va primi un voucher în valoare de 15.000 de euro pentru instalarea de echipamente Wi-Fi în spații publice.
Municipalitățile din România pot aplica pentru finanțare europeană pentru instalarea de rețele Wi-Fi gratuite în spațiile publice de miercuri, ora 14.00, pe baza principiului „primul sosit, primul servit”, anunță Comisia Europeană.
Începând de marți, localitățile din toată Europa se pot înregistra pe portalul WiFi4UE, în scopul de a obține finanțare din partea UE pentru instituirea unor puncte de acces public și gratuit la internet wireless.
Parlamentul European a votat miercuri raportul WiFi4EU, referitor la promovarea conexiunilor la internet de mare viteză în comunitățile locale. Bugetul alocat este de 120 de milioane de euro pentru perioada 2017-2019.
Companiile de telecomunicații au fost la fel de surprinse ca toată lumea când Jean-Claude Juncker a anunțat că Executivul european vrea toate orașele și satele din UE să ofere WI-FI gratuit până în 2020.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.