Consiliul a adoptat în mod formal noi norme privind protecția avertizorilor de securitate. Noile norme vor impune crearea unor canale sigure de raportare atât în interiorul unei organizații–private sau publice–cât și de către autoritățile publice.
Parlamentul European a adoptat noi norme privind protecția avertizorilor de integritate (whistle-blowers), care au drept scop încurajarea persoanelor care raportează încălcări ale legislației UE.
Prin propunerile prezentate luni, Executivul de la Bruxelles vrea să garanteze un nivel ridicat de protecție persoanelor care denunță încălcări ale dreptului Uniunii, prin stabilirea unor noi standarde aplicabile în întregul spațiu comunitar.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.