Europa e regiunea de care mă ocup la Human Rights Watch și rareori mă interesez de evenimente politice care au loc la mii de mile depărtare, în Texas, scrie în The Hill Lydia Gall, cercetătoare pe probleme europene la Human Rights Watch.
Discursul susținut la Universitatea de Vară și Tabăra Studențească de la Tușnad de premierul ungar, Viktor Orbán, care a provocat un mare ecou, a ajuns și în Statele Unite ale Americii.
Premierul Nicolae Ciucă a transmis marți, la 78 de ani de la Holocaustul împotriva romilor, că "democrația, pacea și stabilitatea sunt valori pentru care trebuie să luptăm continuu", altfel riscăm să fim acaparați de "tenebrele extremismului".
Președintele Klaus Iohannis a transmis marți, cu ocazia Zilei Europene de Comemorare a Holocaustului Romilor, că stigmatizarea și discriminarea minorităților trebuie "dur sancționate" de fiecare dintre noi.
Discursul premierului ungar Viktor Orban rostit weekend-ul trecut în România, în care șeful guvernului de la Budapesta era pornit împotriva „rasei mixte”, continuă să stârnească controverse.
Era de așteptat că gândurile premierului Vikor Orban au fost exprimate în cel mai potrivit moment pentru propaganda Kremlinului, scrie publicația ungară Nepszava.
Comentariile recente ale premierului ungar în care acesta denunța lumea cu ''rasă mixtă'' ca urmare a migrației au atras critici din partea unui vicepreședinte al Comisiei Europene, transmite dpa.
În SUA deplângerea relațiilor interrasiale e un element ce ține de epoca apusă a segregării rasiale. Ungaria, pe de altă parte, e mai înapoiată, scrie James Sweet în Washington Examiner.
Premierul ungar a folosit criza politică din Bulgaria pentru propagandă pro-Putin în timpul participării sale la întâlnirea anuală cu etnicii maghiari care locuiesc în România.
Formațiunea REPER le cere premierului Nicolae Ciucă și vicepremierului Kelemen Hunor să explice legăturile pe care le au cu liderul proputinist, rasist și xenofob al Ungariei, Viktor Orban.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.