Atena intenționează să ramburseze anticipat în luna decembrie 5,3 miliarde de euro din împrumuturile acordate de țările din zona euro ca parte a primului pachet de salvare financiară, informează publicația Money Review.
Premierul bulgar Nikolai Denkov i-a întins o mână președintelui țării, Rumen Radev, și a cerut dialog, deoarece războaiele sunt aproape, relatează Actualno.
Bulgaria va trece 1 ianuarie 2025 ca dată țintă pentru trecerea la moneda euro într-un document oficial, informează postul public bulgar de radio BNR, preluat de Sega.
S&P se așteaptă la o creștere slabă a economiei în zona euro. În raportul pentru trimestrul al treilea, agenția de rating și-a menținut neschimbată prognoza de creștere de 0,6% anul acesta, față de 3,4% în 2022, notează Money Review.
Aproape toate activitățile industriale sunt în declin. Creșterea PIB a încetinit pentru al șaselea trimestru consecutiv, dar este încă pozitivă, ceea ce este o veste bună, explică ziarul bulgar Trud.
„Intrarea simultană a Croației în spațiul Schengen și în zona euro este o realizare unică”, a declarat miercuri prim-ministrul Andrej Plenković, adresându-se diplomaților, informează The Dubrovnik Times.
Economia zonei euro a înregistrat o creștere peste așteptări în trimestrul al doilea, după ce a stagnat în primele trei luni ale acestui an, dar rămâne în continuare afectată de dificultățile persistente din Germania.
Banca Centrală Europeană a decis să majoreze dobânzile cu un sfert de punct procentual, ducând la 4,25% rata de refinanțare principală, la 3,,75%, pe cea la depozite și la 4,50% pe cea la creditarea marginală, a anunțat BCE.
În Portugalia, Italia și Spania, guvernele își fac auzită opoziția față de creșterea dobânzilor, testând limitele independenței BCE, observă, în rubrica sa, Eric Albert, jurnalist la cotidianul francez Le Monde.
Sectorul de afaceri sprijină toate acțiunile pentru introducerea mai rapidă a monedei euro în Bulgaria, dar trebuie să aibă suficient timp de pregătire, spun organizațiile patronale.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.