Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, spune că Europa e construită și din compromisuri, dar acestea nu ar trebui să existe în domenii esențiale, cum ar fi statul de drept și consideră că adoptarea unei amnistii ar fi un pas înapoi.
Referindu-se la Revoluția română de acum 29 de ani, președintele Klaus Iohannis afirmă că memoria martirilor e "întinată de încercările disperate ale unor infractori", în frunte cu Liviu Dragnea, de a impune amnistia și grațierea.
Președintele Klaus Iohannis i-a solicitat luni premierului Viorica Dăncilă să-i transmită agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului. Solicitarea vine după Consiliul Național al PSD, unde Liviu Dragnea a cerut OUG pentru amnistie și grațiere.
Ministrul Justiției a declarat luni dimineață că amnistia și grațierea reprezintă ultima soluție de îndreptare a unor abuzuri, dar că există și alte metode legislative.
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu îi reproșează ministrului Justiției că nu a modificat el legile justiției și Codurile penale, dar și că nu a dorit să dea OUG pe amnistie și grațiere.
Președintele PSD, Liviu Dragnea a declarat sâmbătă, după ce a votat pentru referendumul privind redefinirea familiei, că relația sa cu ministrul Justiției decurge foarte bine, iar când îl roagă ceva, ministrul ascultă tot timpul.
Ministrul Justiției a discutat joi cu Călin Popescu Tăriceanu și cu Liviu Dragnea, presa anunțând pe surse că întâlnirea din biroul liderului Camerei Deputaților e despre amnistie și grațiere.
Liviu Dragnea susține că ar exista un plan ca Guvernul să fie dat jos până la 1 ianuarie, deoarece preluarea președinției Consiliului UE de către România va zădărnici ulterior un astfel de scenariu.
Liviu Dragnea a venit singur la declarații după CEx, cu același discurs despre statul paralel. Referitor la ordonanța privind amnistia, el a spus că Dăncilă i-a transmis că acum Guvernul are alte priorități, dar nu respinge ideea.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.