Fostul premier Viorica Dăncilă afirmă că Liviu Dragnea a făcut presiuni pentru adoptarea amnistiei și grațierii de către Guvern, dar ce nu a înțeles el este că ea a fost "premierul României, nu sluga lui".
Plenul Camerei Deputaților a respins miercuri, cu 177 de voturi "pentru", un vot "împtrivă" și două abțineri, proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate.
Comisia juridică a Camerei Deputaților a respins marți, în unanimitate, proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate, scrie Agerpres.
Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că trebuie lăsat la latitudinea legiuitorului să stabilească pe cine amnistiază, au declarat oficiali ai instituției, joi, pentru Agerpres.
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader confirmă afirmațiile de marți seara ale Vioricăi Dăncilă, potrivit cărora pe masa Guvernului nu a ajuns vreo OUG pe amnistie și grațiere.
Președintele Klaus Iohannis se consultă joi cu reprezentanții PNL, USR, PMP, UDMR și ai grupului minorităților naționale pe tema situației din Justiție. Vineri, îi așteaptă pe cei ai PSD și ALDE. Dragnea și Tăriceanu au anunțat că nu vor participa.
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat luni că Ministerul Justiției este unul dintre ministerele care "se mișcă cel mai greu" și "blochează aproape tot".
Guy Verhofstadt, liderul grupului liberalilor din Parlamentul European (ALDE), a vorbit într-un discurs susținut în plenul de la Strasbourg despre situația statului de drept din România.
Într-un interviu acordat pentru BBC, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a fost întrebat de ce Guvernul vrea să dea o amnistie penală pentru politicienii români, acesta spunând că supraaglomerarea penitenciarelor este o problemă în România.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.