Guvernul israelian a validat un plan de colonizare pentru a-și dubla prezența demografică în partea din Golanul sirian anexat, după căderea lui Bashar al-Assad în Siria. Această decizie stârnește critici internaționale puternice, notează „France 24”.
În perioada 15-17 martie au loc alegeri prezidențiale în Rusia, iar autoritățile au anunțat organizarea scrutinului și în teritoriile ucrainene anexate ilegal ori ocupate temporar începând cu anul 2014.
Două partide de extrema dreaptă din NATO au revendicat porțiuni de teritoriu ucrainean, exprimându-și dorința de a le anexa și, poate, de a exploata o victorie ipotetică a președintelui rus Vladimir Putin asupra Ucrainei.
Senatoarea Diana Șoșoacă a criticat, într-o declarație politică în Senat, inițierea de sancțiuni împotriva sa de către Ministerul de Externe al Ucrainei.
Purtătorul de cuvânt al MAE ucrainean, Oleg Nikolenko, a anunțat inițierea de sancțiuni împotriva senatoarei Diana Șoșoacă, după ce aceasta a depus un proiect de lege privind anexarea de către România a unor teritorii din Ucraina.
Jurnaliști de la Süddeutsche Zeitung au pus mâna pe un document rusesc. Potrivit ziarului german, Vladimir Putin ar dori să anexeze Belarus până în 2030.
Brazilia s-a alăturat Gabonului, Chinei și Indiei și s-a abținut de la votarea rezoluției depusă de Statele Unite și Albania care condamna anexarea de către Rusia a patru teritorii ucrainene, scrie O Globo.
Anexarea a patru regiuni din estul și din sudul Ucrainei semnalează punerea în scenă a unei noi și extrem de periculoase faze într-un război care durează de șapte luni, un război care ar putea duce până la folosirea armelor nucleare
Încorporarea acestor teritorii încalcă dreptul internațional. Kievul denunță, de asemenea, nereguli, violență și constrângere în cadrul referendumurilor ilegale din Donețk, Luhansk, Zaporijjia și Herson, promovate de Kremlin.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.