Europarlamentara Monica Macovei face apel la procurori să se înscrie la concursul pentru conducerea DNA, precizând că doar astfel poate fi apărată independența justiției.
Ministrul Justiției spune că se aștepta la mai mulți candidați pentru funcția de procuror-șef al DNA și nu exclude varianta reluării procedurii de selecție.
Ministrul Justiției, Tudorel Toader susține că noul șef al DNA nu va fi rezultatul unui troc politic, iar instituția trebuie să revină în „parametri constituționali”. A apărut și primul candidat: Florentina Mirică, procuror la DNA.
Ministrul Justiției spune că, cel mai probabil, mâine se vor înscrie procurorii care doresc să preia șefia Direcției Naționale Anticorupție, funcție rămasă vacantă după revocarea controversată a Laurei Codruța Kovesi.
Decretul de revocare a șefei DNA a fost publicat luni în Monitorul Oficial, iar ministrul Justiției nu a stat pe gânduri și a și anunțat că pe 30 iulie va propune un nou șef la DNA.
Procurorii anticorupție vor avea probleme majore în a mai realiza dosare pentru infracțiuni aflate în competența lor, dacă vor intra în vigoare modificările la legea penală.
Cei doi lideri ai partidelor de guvernământ vorbesc de abuzuri și că hotărârea din 2005 a CSAT trebuiie văzută de toți românii și săp nu mai producă efecte.
Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii au decis să respingă raportul Inspecției Judiciare împotriva șefei DNA, acuzată că a desemnat un judecător să facă controale.
Mai multe modificări favorabile liderilor PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, dar și altor infractori sau inculpați, au fost votate de majoritatea senatorilor. PNL și USR au votat împotrivă.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.