UE ar trebui să pună la dispoziție mai multe fonduri pentru a permite mișcarea mai rapidă a forțelor militare în Europa, susțin miniștrii apărării din patru state est-europene, membre ale blocului comunitar și NATO.
Președintele american, Donald Trump, a afirmat sâmbătă la Paris că SUA doresc „o Europă puternică” și sunt dispuse să-și ajute aliatul, dar Europa trebuie să fie corectă atunci când vine vorba de împărțirea sarcinii privind apărarea.
Ministrul pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, vorbește, într-un interviu acordat EurActiv, despre semnificația Președinției UE, despre drepturile românilor din Marea Britanie, dar și despre scopul vizitei premierului Mihai Tudose la Bruxelles.
Marea Britanie a blocat o decizie care ar fi trebuit să permită înființarea primului cartier general militar al Uniunii Europene, cu câteva luni înainte de alegerile legislative britanice și începerea negocierilor privind Brexit-ul.
Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și președintele Comisiei Europene, Jean-Calude Juncker, susțin o conferință de presă despre schimbările care vor avea loc în blocul comunitar.
Parlamentul European și-a dat, marți, votul pentru planul ce prevede o coordonare mai strânsă a politicilor de apărare ale statelor membre, scrie Reuters, citat de Agerpres.
Ce se va întâmpla dacă Trump se distanțează de UE? Reuniunea miniștrilor europeni de Externe și ai Apărării oferă un prim răspuns la această întrebare.
Economie, deportări, politica europeană: în primele zile după alegerea sa în funcția de președinte al SUA, Donald Trump oferă primele indicii privind mandatul său la Casa Albă.
Germania încurajează crearea unei armate europene, potrivit unui raport al Guvernului de la Berlin. Armata celor 28 de state membre UE ar urma să aibă un sediu și planuri militare comune.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.