Soluția unei UE puternice nu poate veni doar de la instituțiile europene sau de la clasa politică. E nevoie de o abordare inclusivă, în care societatea europeană să fie implicată în mod real în proiect. Mass-media pot juca un rol.
Covid -19 ne-a globalizat, în pofida izolării sociale, scrie Radu Șerban, fost ambasador al României în Japonia.
Ne întrebăm de ce Japonia, la o populație de șase ori mai mare decât a României, înregistrează mai puține victime ale coronavirusului.
Utilizarea unui concept istoric pentru a discuta despre soluțiile Uniunii Europene în criza economică generată de coronvirus stârnește poziții nuanțate în cercurile de la Bruxelles.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.