Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a atras atenția vineri asupra faptului că proiectul de buget pentru anul 2024 prevede pentru Primăria Capitalei o alocare cu 620 de milioane de lei mai mică decât în 2023.
Ședința de Guvern de joi în care se adoptă proiectul de buget pe anul 2024 și așa-numita „ordonanța trenuleț” privind importante măsuri fiscale a început cu mai mult de 9 ore întârziere.
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transmis joi că proiectul de buget pe anul 2024 este "în contradicție flagrantă" cu Constituția și Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale.
Ministerul Finanțelor a publicat miercuri în dezbatere publică, proiectul de buget pe anul 2024. Legea bugetului se construiește pe un deficit bugetar de 86,6 miliarde lei pentru 2024, respectiv 5% din PIB.
Angajații din școli și cadrele didactice primesc până la urmă 13% creștere salarială de la 1 ianuarie, potrivit unui proiect de OUG publicat în dezbatere de Ministerul Finanțelor.
Guvernul împarte bani și crește taxe și impozite în același timp, însă când vine vorba de subvențiile partidelor, care în 2023 se ridică la 258 de milioane de lei, lucrurile stau altfel.
Guvernanții vor ca bugetul de stat pe anul 2024 să fie adoptat cât mai repede, iar premierul Marcel Ciolacu se laudă cu alocări record și majorări salariale la bugetari.
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut vineri dimineață ministrului Educației, Ligia Deca, să vină cu soluții privind "criteriile de performanță în învățământ" după dezastrul de la testele PISA 2022.
Considerând neconstituțională modificarea alocării fondurilor pentru finanțarea reformelor, Curtea Constituțională obligă guvernul să-și revizuiască programul de reforme, scrie Le Monde.
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, afirmă că reprezentanții PSD și-au coordonat ieșirile după un punctaj de partid, pentru a acoperi o gafă făcută de ministrul Muncii, care a anunțat niște cifre eronate privind creșterile de pensii.
Cheltuielile secrete, din care se plătesc sporurile excepționale plătite familiilor soldaților uciși, s-ar putea dubla și ele. Pentru prima dată, bugetul apărării îl depășește pe cel politicilor sociale, scrie Le Monde.
Peste 34 de miliarde de euro au fost alocate în total în 2021 de către țările UE pentru protecția față de incendii, o sumă în creștere cu 2,5% față de 2020.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.