Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți dimineață, la finalul unei întâlniri de lucru cu ministrul Educației, Ligia Deca, că România nu se confruntă cu "violențe foarte mari" în școli, însă datele oficiale sunt îngrijorătoare.
În România, fenomenul de bullying are proporții nemaiîntâlnite: 1 elev din 2 este victima actelor de amenințare, de umilire sau de violență fizică, iar 4 copii din 5 asistă la situații de bullying.
Părinții trebuie să discuțe cu copiii despre bullying, dar pentru asta e nevoie ca, la rândul lor, să știe cu adevărat ce înseamnă și cum să inițieze o astfel de discuție.
Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat miercuri, că, din toamnă, vor funcționa în toate școlile grupurile de acțiune anti-bullying, prevăzute într-o lege adoptată în 2019.
Un elev bătut și umilit de colegi s-a aruncat de la etajul 1 al unei școli din București, în timp ce colegii care-l umiliseră, îl încurajau să sară. Un inspector școlar a calificat întâmplarea drept ”o simplă joacă”.
Fiecare școală trebuie să aibă un „grup de acțiune anti-bullying”, care trebuie să aibă rolul de „prevenire, identificare și soluționare” a acestui tip de comportament între elevi, prin acțiuni fizice, verbale, relaționale și/sau cibernetice.
Președintele Klaus Iohannis a retrimis spre examinare Parlamentului legea referitoare la sancționarea bullying-ului în școli, obiectând că ”se restrânge domeniul de aplicare al legii”.
O asistentă care lucrează la secția ATI a Spitalului Clinic Județean Sibiu este hărțuită de vecini, de câte ori se întoarce acasă, fiind acuzată că îi poate îmbolnăvi, relatează Turnul Sfatului.
O asistentă medicală de la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați povestește pe Facebook că vecinii i-au aruncat cu clor pe ușa apartamentului și că a fost dată afară din magazin pentru că tratează pacienți cu COVID-19. Poliția a deschis dosar penal
Cum gestionezi relațiile cu ceilalți. Cum faci să nu îi urăști pe cei din jur doar pentru că pot fi purtători de coronavirus, ipotetic. Cum faci față prejudecăților că focarele apar într-o anumită minoritate?
Persoanele cu dizabilități și vârstnicii din azile și centre rezidențiale reprezintă cea mai vulnerabilă categorie socială în contextul epidemiei de COVID-19, transmite Centrul de Resurse Juridice.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.