„Captura Statului explicată pentru copii prin animații” este un proiect dedicat elevilor de gimnaziu din mediul rural care vizează predarea educației juridice prin animații video și dezbateri cu experți în domeniu.
„Cetățenia activă contra statului capturat. Ghid pentru profesori - 10 lecții de educație civică și juridică pentru gimnaziu" e o colecție de povești și principii, explicate pe înțelesul elevilor, și realizat pentru profesorii de gimnaziu.
Pe 7 noiembrie 2018, EURACTIV România a organizat cea de-a cincea vizită în școlile din mediul rural, din cadrul proiectului pe tema educației juridice.
Pe 30 octombrie 2018, la Școala Gimnazială Dragomirești, din județul Dâmbovița, EURACTIV România a organizat cea de-a treia vizită din cadrul proiectului pe tema educației juridice.
Pe 26 octombrie 2018, EURACTIV România a organizat prima vizită în școlile din mediul rural, în cadrul proiectului de educație juridică, prin animații și dezbateri cu experți în domeniu.
Constituția nu obligă la implicare, însă asigură toate condițiile pentru aceasta. Libera asociere, libertatea de conștiință, libertatea de exprimare, dreptul la informare sunt instrumente pentru oricine dorește să fie mai mult decât un spectator.
De ce e important ca un copil să înțeleagă concepte complexe precum statul de drept, egalitatea în fața legii, independența justiției sau captura statului? Expertul anticorupție, Laura Ștefan, răspunde într-un interviu EURACTIV.ro.
Judecător și fost membru CSM, cu peste 20 de ani de experiență în domeniu, Alexandru Șerban ne explică importanța respectării legii și implicarea civică.
Judecătorul Mihai Ghica ne-a acordat un interviu în care spune cât de greu se corectează mentalitățile și cum îi învățăm pe copii concepte juridice complexe, transpuse într-un limbaj adecvat vârstei.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.