Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis vineri dimineața exceptarea de la măsura carantinei a persoanelor care sosesc în România din Ucraina, indiferent dacă vin direct din Ucraina sau tranzitează Republica Moldova.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat vineri o Hotărâre prin care relaxează restricțiile pentru cei care vin din alte state în România.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adopat luni seara o Hotărâre pentru stabilirea regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România. Măsura se aplică de vineri, 10 decembrie, și expiră pe 8 ianuarie.
Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat vineri că s-ar impune o carantină la nivel național. Declarația a fost făcută în urma discuțiilor cu cei afectați de pandemia de COVID-19.
Grupul tehnico-științific din cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență a respins propunerea Institutului Național de Sănătate Publică privind carantinarea municipiului București și a județului Ilfov, a anunțat vineri Raed Arafat.
Unitățile sanitare publice din țară vor suspenda, pentru 30 de zile, internările și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe, din cauza creșterii accelerate a numărului cazurilor de COVID-19. Capitala nu va fi carantinată.
Preșdintele Klaus Iohannis a fost întrebat vineri dacă vara aceasta va fi impusă în continuare carantina pe timp de noapte, chiar și după ce atingem obiectivul de 35% dintre persoane vaccinate.
Președinta Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutul Național de Sănătate Publică, Adriana Pistol, spune că Andreea Moldovan a prezentat doar ideile principale din Ordinul privind carantina.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.