Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis vineri dimineața exceptarea de la măsura carantinei a persoanelor care sosesc în România din Ucraina, indiferent dacă vin direct din Ucraina sau tranzitează Republica Moldova.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat vineri o Hotărâre prin care relaxează restricțiile pentru cei care vin din alte state în România.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adopat luni seara o Hotărâre pentru stabilirea regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România. Măsura se aplică de vineri, 10 decembrie, și expiră pe 8 ianuarie.
Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat vineri că s-ar impune o carantină la nivel național. Declarația a fost făcută în urma discuțiilor cu cei afectați de pandemia de COVID-19.
Grupul tehnico-științific din cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență a respins propunerea Institutului Național de Sănătate Publică privind carantinarea municipiului București și a județului Ilfov, a anunțat vineri Raed Arafat.
Unitățile sanitare publice din țară vor suspenda, pentru 30 de zile, internările și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe, din cauza creșterii accelerate a numărului cazurilor de COVID-19. Capitala nu va fi carantinată.
Preșdintele Klaus Iohannis a fost întrebat vineri dacă vara aceasta va fi impusă în continuare carantina pe timp de noapte, chiar și după ce atingem obiectivul de 35% dintre persoane vaccinate.
Președinta Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutul Național de Sănătate Publică, Adriana Pistol, spune că Andreea Moldovan a prezentat doar ideile principale din Ordinul privind carantina.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.