Ungaria și Slovacia au cerut Comisiei Europene să medieze o procedură de consultare cu Ucraina, după ce aceasta din urmă a plasat compania petrolieră rusă Lukoil pe lista de sancțiuni și a blocat exporturile de petrol.
Războiul din Ucraina a scos la lumină problema independenței energetice a Europei. Oare depozitele din România ar putea constitui soluția corectă?, se întreabă jurnaliștii Frankfurter Rundschau.
Ministerul israelian de Externe a anunțat rechemarea "pentru consultări" a ambasadorilor săi din Irlanda și Norvegia după decizia lor de a recunoaște un stat palestinian.
Guvernul a adoptat vineri prelungirea perioadei de aplicare a prevederilor HG nr. 1.174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.
India inundă Europa cu produse rafinate din petrol rusesc. Potrivit datelor publicate de Reuters în martie, New Delhi a cumpărat de la Moscova 1,6 milioane de barili pe zi, în scădere de la 70.000 din martie 2022.
Parlamentul European a aprobat marți noile obiective de reducere a emisiilor de CO2 pentru autoturismele și vehiculele utilitare ușoare noi ca parte a pachetului „Pregătiți pentru 55”.
Prețul la benzină și motorină va fi compensat încă trei luni, a decis, luni seară, Coaliția PSD-PNL-UDMR. Măsura, intrată în vigoare la 1 iulie 2022, expiră pe 31 septembrie.
Gazele s-au scumpit cel mai mult în ultimul an, în condițiile în care tarifele au fost mai mari cu 70,10% în luna iulie a acestui an față de iulie 2021, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică.
Brazilia intenționează să cumpere cât de multă motorină va putea de la Rusia, în ciuda invadării de către aceasta a Ucrainei și a sancțiunilor care apasă asupra Moscovei, un acord este "aproape" de realizare.
Businessul din domeniul petrolier consideră că reducerea de 25 de stotinski (circa 65 de bani - n.trad) pe litru pentru benzină și motorină poate fi activă încă din weekend în Bulgaria.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.