În România, unul din doi copii este supus unei forme de violență fizică, emoțională și sexuală, în vreme ce 41,5% dintre copii trăiesc în risc de sărăcie sau excluziune socială și 6 copii dintr-o mie mor înainte de a împlini un an de viață.
Aproape 80% dintre copiii cu vârsta între 8 și 17 ani utilizează Internetul zilnic timp de cel puțin trei ore, în afara orelor de școală, procentul celor care petrec între una și două ore pe zi fiind de 19 %.
Comisia Europeană va propune ca serviciile de mesagerie să poată fi scanate pentru a opri răspândirea pornografiei infantile, potrivit unui proiect de propunere obținut de EURACTIV.
Începe a treia ediție a Innovators for Children, un accelerator de soluții digitale scalabile și de impact, care își propune să le ofere copiilor și adolescenților acces la produse și servicii mai bune.
Un director UNICEF a transmis Consiliului de Securitate că, în mai mult de trei decenii de muncă umanitară, nu a văzut niciodată atât de mulți copii care să-și părăsească locuințele într-un interval de timp atât de scurt.
PE solicită crearea unor pasaje sigure pentru copiii care fug din calea conflictului și furnizarea ajutorului urgent celor strămutați intern sau incapabili să părăsească zonele asediate.
Rezoluția eurodeputatului român Dragoș Pâslaru privind soluții pentru tineri a fost adoptată miercuri seara de Parlamentul European, reunit la Strasbourg, cu 580 de voturi pentru, 57 împotrivă și 55 de abțineri.
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează asupra modalităților de administrare a vaccinului Pfizer/BioNTech pentru grupa de vârstă 5- 11 ani, începând cu 26 ianuarie.
Alte 10 noi construcții de creșe au primit aprobare prin Programul național de construcție de creșe, derulat din 2021 de Ministerul dezvoltării, a anunțat luni ministrul Cseke Attila.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.