Italia continuă să furnizeze bilanțuri sumbre, depășind China la numărul deceselor. Spania nu stă nici ea prea bine. Vești proaste vin și din Asia, amenințată de un al doilea val de infectări cu noul coronavirus.
Italia a anunțat joi că numărul deceselor cauzate de noul coronavirus de la debutul crizei a ajuns la 3.405. Numai joi au murit 427 de oameni din cauza infecției cu COVID-19.
Beijing trimite medici, Beijing trimite echipamente medicale. Așa încearcă Xi Jinping să facă uitate locul și modul în care a apărut criza noului coronavirus. Aflate la ananghie, țările europene au intrat în acest joc.
În Europa și SUA apar noi cazuri de infectări cu noul coronavirus. În Italia, situația e la fel de rea, iar Spania îi calcă pe urme. Pandemia ar putea înceta în doi ani, crede șeful Institutului Robert-Koch din Germania.
MAE a făcut o serie de demersuri pentru revenirea spre țară a transportatorilor români de marfă blocați în drumul spre România în contextul crizei provocate de noul coronavirus.
În contextul demersurilor întreprinse de autoritățile italiene în vederea gestionării și prevenirii infecției cu COVID-19, MAE le face o serie de recomandări cetățenilor români care muncesc în Italia.
Autoritățile ungare au stabilit traseele rutiere prin care este permisă tranzitarea Ungariei, trasee valabile pentru cetățeni sau transportatori care intră în Ungaria din alte state decât Italia sau care nu au tranzitat anterior Italia.
Pro România propune amânarea cu 90 de zile a plății ratelor bancare pentru persoanele fizice, ca măsură necesară pentru combaterea efectelor epidemiei de coronavirus.
Premierul Giuseppe Conte a anunțat miercuri seară căîn Italia vor fi închise toate magazinele, cu excepția celor alimentare, și restaurantele. Și farmaciile vor rămâne deschise.
MAE precizează că a fost în contact constant cu autoritățile italiene și a monitorizat permanent atât evoluția crizei provocate de noul coronavirus, cât și măsurile adoptate de autoritățile de la Roma.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.