Unul din Obiectivele Globale ale ONU pentru 2030 îl reprezintă garantarea educației de calitate și promovarea oportunităților de învățare pentru toți. Cum rămâne însă cu refugiați care și-au pierdut totul, inclusiv dreptul la educație?
Viața refugiaților blocați în Grecia nu este deloc ușoară. Încearcă să le-o mai îndulcească unii localnici, mișcați de disperarea celor care și-au părăsit locurile de baștină, pentru a înfrunta necunoscutul, în căutarea unei lumi mai bune.
Angela Merkel mai vrea un mandat de cancelar. Martin Schulz a renunțat la șefia PE, pentru că și el vrea să fie cancelar, după alegerile din septembrie. Presa germană scrie despre șansele celor doi, despre punctele forte și cele slabe.
În cadrul unui bilanț al situației actuale a refugiaților, membrii Comisiei pentru Libertăți Civile din PE au criticat acordul cu Turcia, caracterizat drept "ilegal și imoral".
Unul din trei imigranți aflați în Suedia nu se simte în siguranță în această țară, relevă un sondaj de opinie realizat de Consiliul suedez pentru prevenirea criminalității în perioada ianuarie-mai 2016, potrivit publicației thelocal.se.
Numărul imigranților care au ajuns în Uniunea Europeană pe mare a scăzut cu două treimi în 2016 datorită acordului privind migrația cu Turcia, însă sosirile în Italia din nordul Africii au atins un nivel record.
Referindu-se la politica migraționistă, Angela Merkel a promis, la congresul CDU de la Essen, că o situație precum cea din vara anului trecut nu trebuie să se mai repete.
Anul viitor se vor aloca mai mulți bani pentru primirea și integrarea refugiaților și pentru abordarea cauzelor profunde ale migrației în țările de origine și de tranzit.
Autoritățile franceze au început luni dimineața evacuarea taberei de migranți de la Calais, acolo unde peste 7.000 de persoane locuiesc în condiții precare. Unii refuză să plece pentru că încă speră să ajungă în Marea Britanie.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.