Premierul Marcel Ciolacu a avut miercuri o serie de întâlniri cu reprezentanți ai unora dintre cele mai mari companii din lume din zona tehnologiei, anunță Executivul printr-un comunicat de presă.
Centrul European pentru Competențe în domeniul Securității Cibernetice (European Cybersecurity Competence Centre (ECCC) a fost deschis oficial marți, fiind prima entitate europeană cu sediul pe teritoriul țării noastre.
Centrul European pentru Competențe în domeniul Securității Cibernetice de la București ar putea deveni pe deplin operațional în luna mai, a anunțat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.
Austria, Finlanda, Franța, Țările de Jos, Spania și România cer Comisiei Europene ambiții mai mari în viitoarea reglementare privind apărarea cibernetică.
Comisia Europeană susține că noua sa legislație privind securitatea cibernetică va stabili standardele de securitate pentru produsele conectate le internet la nivel mondial și va conferi producătorilor europeni un avantaj competitiv.
Comisia a prezentat o propunere legislativă privind reziliența cibernetică. Noile reguli vor avea în vedere vulnerabilitățile dispozitivelor conectate și vor cere ca acestea să fie securizate încă de la proiectare.
După ce agresiunea Rusiei a scos la iveală rolul critic al producției agricole ucrainene în lanțul global de aprovizionare cu alimente, este probabil să urmeze atacuri cibernetice, potrivit experților din domeniu.
Statul român vrea să interzică utilizarea în instituții și autorități publice a produselor software și serviciilor de securitate cibernetică din Rusia sau controlate de companii sau persoane din Rusia, potrivit unui proiect de lege.
Comisia Europeană pare să amâne intenționat numirea unui director executiv permanent al noului său organism de securitate cibernetică, pentru a păstra un control parțial asupra acestuia, au declarat pentru EURACTIV mai multe surse diplomatice UE.
Ministrul eston al Antreprenoriatului și Tehnologiei Informației, Andres Sutt, a propus introducerea unor reguli asemănătoare celor NATO pentru cheltuielile de securitate cibernetică din sectorul public dar și din cel privat.
La un eveniment dedicat oportunităților deschise de venirea la București a noului centru UE pentru securitate cibernetică, directorul CERT-RO a spus că investițiile în domeniu vor fi de zeci de miliarde de euro.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.