Oligarhii fugari Ilan Șor și Veaceslav Platon au cheltuit circa 136.000 de euro pentru promovare pe Facebook, scopul principal al acestor campanii fiind de a semăna panică în societate, de a discredita procesul de integrare al Moldovei la UE.
„Plebeii” sunt aceia care sunt escortați în pripă în fața instanței în contextul accelerării sistemului nostru judiciar, notează publicația britanică The Spectator.
Guvernul britanic a declarat luni că examinează rolul pe care l-au jucat statele străine în amplificarea dezinformarii online, care a contribuit la alimentarea protestelor violente.
Mai mult de 70% dintre români cred că sunt expuși într-o măsură mai mare sau mai mică știrilor false, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.
În 2023, 36% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16-29 de ani din UE, care au folosit internetul cu 3 luni înainte de sondaj, au încercat să verifice veridicitatea informațiilor sau conținutului găsit pe internet din alte surse, arată Eurostat.
În Franța, Olanda, Italia, Belgia, Polonia, Ungaria și Austria partide etichetate de adversarii lor drept „de extrema dreaptă” sunt pe o traiectorie care pare că le va aduce scoruri semnificative la alegerile europene de luna viitoare.
Marea Britanie și Finlanda au semnat un acord de parteneriat strategic pentru a-și consolida legăturile și pentru a face față "amenințării unei agresiuni ruse" în Europa, a anunțat Ministerul britanic de Externe.
Dezinformarea este considerată una dintre principalele amenințări pentru democrație, nu numai în Europa, dar și în restul lumii. În ultimele luni s-a constatat o intensificare a campaniilor de dezinformare în legătură cu politicile Uniunii Europene.
Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie informează că vineri începe campania electorală pentru cele două scrutine și vine cu o serie de recomandări pentru partide și candidați.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.