Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv cererea prin care fostul premier Victor Ponta a solicitat anularea ordinului ministrului Educației prin care i-a fost retras în anul 2016 titlul de doctor în drept.
O carte semnată în 2009 de actualul premier Mihai Tudose este suspectată de plagiat pentru peste 60% din pagini, potrivit dezvăluirilor României Libere. Cartea a apărut la Editura Academiei Naționale de Informații din subordinea SRI.
Victor Ponta l-a acuzat, luni, într-o postare pe Facebook, pe președintele Klaus Iohannis că a avut grijă personal să ceară "la examinarea tezelor de doctorat ca execuțiile să se opreasca la Victor Ponta, Gabriel Oprea și Petre Tobă".
Secretarul Comisiei pentru învățământ, Dumitru Oprea spune că senatorii PSD au modificat pe ascuns legea educației și arată că el nici nu a semnat modificările, dar semnătura lui apare pe document.
Fostul premier Victor Ponta ar putea fi exclus din Baroul de Avocați București după ce Ministerul Educației i-a retras titlul de doctor în drept pe motive de plagiat. Doctoratul i-a permis lui Ponta accesul în avocatură fără examen.
Fostul premier Victor Ponta a contestat, la sfârșitul săptămânii trecute, decizia Consiliul Național de Atestare care a recomandat retragerea titlului de doctor, transmite Digi24.
Mircea Dumitru a declarat, vineri, că va semna ordinul de retragere a titlului de doctor fostului premier Victor Ponta, după finalizarea procedurilor legale.
Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, a stabilit Comisia Tehnică din cadrul Consiliului Național de Atestare a Diplomelor (CNATDCU),urmând ca raportul final să fie supus votului în Consiliul General de joi, potrivit unor surse Mediafax.
Europarlamentarul Monica Macovei a cerut public ministrului Educației, Adrian Curaj, să îi retragă fostului premier Victor Ponta titlul de doctor asupra căruia planează suspiciuni de plagiat.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.