România a donat Ucrainei echipamente militare începând cu 27 februarie 2022, respectiv din a patra zi a războiului declanșat de Federația Rusă prin invadarea țării vecine.
Liderul principalului partid de opoziție din Germania critică atitudinea ezitantă a cancelarului SPD Olaf Scholz față de războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.
Președintele american Joe Biden a anunțat miercuri un nou ajutor militar al SUA pentru Ucraina în valoare de 800 de milioane de dolari, în special echipamente grele pe care să forțele ucrainene să le utilizeze în luptele din sud și est.
UE trebuie să reacționeze imediat la crimele de război comise de Rusia în Ucraina, astfel că este nevoie de noi sancțiuni drastice împotriva Moscovei, se arată într-o scrisoare semnată de 206 europarlamentari.
Polonia, care plănuiește o creștere masivă a bugetului pentru apărare după invazia rusă în Ucraina, vrea să determine UE să nu ia în considerare cheltuielile militare la calculul deficitului bugetar.
România devine una din primele țări în care se localizează producția de tehnică și echipamente militare moderne și că acest proiect poate să reprezinte catalizatorul pentru relansarea industriei de apărare românești, susține premierul Nicolae Ciucă.
Ministerul Apărării Naționale a negat o informație difuzată de forțele armate ruse, care susțin că unele avioane militare ucrainene au fost relocate în România.
Multe companii și-au închis porțile din cauza epidemiei de coronavirus, dar unele firme au găsit calea de a-și continua activitatea, ba chiar de a ajuta sectorul medical să depășească actuala criză.
Formațiunea medicală de tratament ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie ”Ana Aslan” din Otopeni, a fost declarată operațională sâmbătă, în prezența președintelui Klaus Iohannis și a prim-ministrului Ludovic Orban.
Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au efectuat sâmbătă o vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL II, din incinta Institutului Național de Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni.
SUA intenționează să extindă vânzările de avioane de luptă F-35 produse de Lockheed Martin către cinci noi state, inclusiv România, într-un moment în care aliații europeni își consolidează apărarea în fața unei Rusii care se întărește militar.
Ministrul Apărării a spus că România nu are nivelul minim de capabilități pe care trebuie să-l respecte statele membre NATO, precizând că țara face față doar la ce e nevoie în prezent.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.