Actorii Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Mihai Călin, regizorul Tudor Giurgiu, vloggerul Mickey Hash dau replica la cunoscutul comentariu "Nu mă interesează politica", într-un clip postat pe pagina Facebook a Platformei România 100.
"De când am făcut 18 ani, eram entuziasmat că pot să votez. Pentru mine însemna un privilegiu să-mi exercit dreptul acesta. Adică tot timpul am fost entuziasmat de a vota.", spune vloggerul Mikey Hash, intervievat de Dana Deac, realizator TV.
Ce cred tinerii despre implicarea lor în viața cetății și cum se raportează la apropiatele alegeri europarlamentare din 26 mai (data organizării în România) - o discuție purtată într-un dialog facilitat de tehnologie.
Liceeni din Argeș și comunitatea locală discută la Bradu despre educația duală cu membri din Parlamentul European, autorități locale, Inspectoratul Școlar General, Ambasada Austriei, asociații de resort. Participă renumitul biolog Alexandru Ionescu.
Într-un interviu despre importanța participării la vot și a educației civice, profesorul Augustin Șomcutean de la liceul din Gâlgău, Sălaj, a răspuns printr-o pildă dintr-o poveste asiatică.
Care sunt motivele pentru care locuitorii unei comune ar vota la europarlamentare? Locuitorii a două localități din Ardeal ar vota, în primul rând, pentru România europeană, apoi pentru dezvoltare regională, respectiv pentru schimbare.
Aurelian Cozma conduce o organizație care unește comunitățile de pe Valea Someșului. Lucrează de 17 ani în administrația locală / ONG și, totuși, este prima oară când întâlnește un europarlamentar. "Mulți oameni nu înțeleg rolul europarlamentarilor."
Produsele Bio versus produsele convenționale: cât sunt de interesanți sunt fermierii să cultive bio versus convențional, în Valea Someșului? O opinie exprimată de Remus Ionuț Ilieș, director executiv GAL Valea Someșului.
Cu o lună înainte de alegerile europene din 23-26 mai, Parlamentul European lansează videoclipul ”Alege-ți viitorul” pentru a încuraja prezența la vot.
Europarlamentarul Daniel Buda spune, plastic: "nu există viață în afara Uniunii Europene". Însă cetățenii din fiecare stat membru trebuie să caute oportunitățile și să le transforme în șansă. Inițiativele nu se realizează singure, fără implicare.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.