Acordul inter-guvernamental între SUA și România în domeniul cooperării nuclear-civile a primit avizul Comisiei Europene, ceea ce înseamnă că reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă pot fi construite cu parteneri euroatlantici, a anunțat vineri premierul.
Ministrul energiei spune că, după renunțarea la colaborarea cu compania chineză CGN, reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă ar trebui realizate în parteneriat cu firme din state UE sau NATO.
Ministerul Economiei cere Nuclearelectrica să oprească demersurile privind construcția a două noi reactoare la centrala nucleară de la Cernavodă în parteneriat cu China General Nuclear Power.
Președintele Klaus Iohannis a fost primit marți, la Casa Albă, de președintele american, Donald Trump, la Casa Albă, la ora 14:00 (21:00, ora României).
Negocierile pentru construcția Unităților 3 și 4 de la Cernavodă se vor finaliza în acest an, discuțiile fiind în curs, iar dacă nu vor exista rezultate pozitive Nuclearelectrica va putea construi singură reactoarele, a declarat ministrul Energiei.
România are un sistem energetic îmbătrânit, poluant și ineficient. De aceea, în următorii ani, energia regenerabilă va asigura 60% din necesarul energetic. În realitate, doar 1% dintre români folosesc energia solară pentru încălzirea locuințelor.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.