La 1 august, sistemul energetic al Bulgariei a fost într-o situație cu totul nouă, chiar dacă doar pentru câteva ore, scrie publicația bulgară Kapital.
Primele semne de radioctivitate, în cazul unui accident nuclear în Ucraina, vor fi înregistrate la Stația de Supraveghere a Radioactivității Mediului (SSRM) de pe Vârful Toaca, din Munții Ceahlău, aflată la 1.904 m altitudine.
Se conturează două tabere, cea „antinucleară”, condusă de Germania, și cea pro energie nucleară, în care Franța a preluat conducerea, comentează Le Monde.
Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a declarat duminică că are nevoie de un acces mai extins în jurul centralei nucleare Zaporojie, aflată sub controlul Rusiei în sudul Ucrainei.
Parlamentul European a amânat un vot deja programat privind noile ținte de energie regenerabilă ale UE, din cauza unei împotriviri de ultim moment de săptămâna trecută a Franței și a altor țări, conform unui e-mail intern consultat de Reuters.
Într-o Europă care luptă împotriva încălzirii globale și caută noi resurse energetice în urma războiului din Ucraina, tensiunile dintre cele două țări nu au fost niciodată atât de puternice, scrie Jean-Michel Bezat, în Le Monde.
Unsprezece țări UE s-au angajat marți să "coopereze mai strâns" de-a lungul întregului lanț de aprovizionare nucleară și să promoveze "proiecte industriale comune" în capacități noi de producție, precum și noi tehnologii cum ar fi reactoare mici.
Ministra franceză a tranziției energetice, Agnès Pannier-Runacher, se va întâlni marți (28 februarie) cu doisprezece omologi la Stockholm pentru a discuta despre lansarea unei noi "alianțe nucleare" în cadrul UE, relatează EURACTIV Franța.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță că a transmis Coreei de Sud invitația de a se implica în proiectul retehnologizării Unității 1 de la Cernavodă și a instalației de detritiere, unde se va utiliza tehnologia dezvoltată la ICSI Râmnicu Vâlcea.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.