Acordul inter-guvernamental între SUA și România în domeniul cooperării nuclear-civile a primit avizul Comisiei Europene, ceea ce înseamnă că reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă pot fi construite cu parteneri euroatlantici, a anunțat vineri premierul.
Ministrul energiei spune că, după renunțarea la colaborarea cu compania chineză CGN, reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă ar trebui realizate în parteneriat cu firme din state UE sau NATO.
Ministerul Economiei cere Nuclearelectrica să oprească demersurile privind construcția a două noi reactoare la centrala nucleară de la Cernavodă în parteneriat cu China General Nuclear Power.
Președintele Klaus Iohannis a fost primit marți, la Casa Albă, de președintele american, Donald Trump, la Casa Albă, la ora 14:00 (21:00, ora României).
Negocierile pentru construcția Unităților 3 și 4 de la Cernavodă se vor finaliza în acest an, discuțiile fiind în curs, iar dacă nu vor exista rezultate pozitive Nuclearelectrica va putea construi singură reactoarele, a declarat ministrul Energiei.
România are un sistem energetic îmbătrânit, poluant și ineficient. De aceea, în următorii ani, energia regenerabilă va asigura 60% din necesarul energetic. În realitate, doar 1% dintre români folosesc energia solară pentru încălzirea locuințelor.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.