Moneda unică europeană a împlinit 20 de ani, bancnotele și monedele euro fiind introduse la data de 1 ianuarie 2002 în 12 țări, pentru un total de 308 milioane de cetățeni.
Dacă în 2020 au fost făcute un trilion de tranzacții, în 2030 ne putem aștepta la o triplare a acestui volum. Odată cu plățile digitale, crește și cantitatea de date despre consumatori.
Comisia Europeană și Banca Centrală Europeană (BCE) explorează de câteva luni potențialele riscuri legate de introducerea unei Euro-cripto-monede digitale. Planurile ar putea prinde contur chiar de anul acesta.
Comisia Europeană a prezentat miercuri acțiuni de consolidare a rolului monedei euro pe scena internațională, pentru a înlocui dolarul în special în tranzacțiile cu produse energetice sau materii prime.
Susținerea arătată monedei unice europene de cetățenii statelor din zona euro este la cel mai înalt nivel din istorie pentru al doilea an consecutiv, potrivit celui mai recent Eurobarometru.
La șase săptămâni după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și cu două săptămâni înainte de alegerile europene, liderii UE se vor întâlni la Sibiu pentru a reflecta cu privire la agenda strategică ce va orienta activitatea UE în următorii ani
Propunerea Comisiei Europene prevede că pentru plățile transfrontaliere în euro se vor percepe comisioane identice cu cele percepute pentru plăți naționale echivalente efectuate în moneda locală.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.