Bulgaria nu va putea îndeplini criteriul inflației pentru intrarea în zona euro până în iunie, ceea ce înseamnă că nu va putea introduce oficial moneda euro de la 1 ianuarie 2025, relatează 24Chasa.
Datele din Barometrul Politicii Europene prezentate de Fundația Francisco Manuel dos Santos arată că peste 90% din respondenți afirmă că Portugalia a fost avantajată de aderarea la Uniunea Europeană (UE), un nivel istoric, scrie Jornal Económico.
Banca Centrală a Kosovo a decis să impună utilizarea monedei țării și în municipiile din nord, locuite în mare parte de etnici sârbi, care încă mai folosesc moneda din Serbia, relatează Euronews.
Aproape toate activitățile industriale sunt în declin. Creșterea PIB a încetinit pentru al șaselea trimestru consecutiv, dar este încă pozitivă, ceea ce este o veste bună, explică ziarul bulgar Trud.
Conform ultimului sondaj Eurobarometru publicat de Comisia Europeană, scepticismul și propaganda pro-rusă continuă să submineze încrederea în UE a bulgarilor, favorizând sentimentele naționaliste față de euro, informează Sega.
Șase din zece respondenți din statele membre ale UE care nu au adoptat încă euro consideră că moneda a avut un impact pozitiv asupra țărilor care o utilizează deja, arată un sondaj eurobarometru.
Moneda unică europeană a împlinit 20 de ani, bancnotele și monedele euro fiind introduse la data de 1 ianuarie 2002 în 12 țări, pentru un total de 308 milioane de cetățeni.
Dacă în 2020 au fost făcute un trilion de tranzacții, în 2030 ne putem aștepta la o triplare a acestui volum. Odată cu plățile digitale, crește și cantitatea de date despre consumatori.
Comisia Europeană și Banca Centrală Europeană (BCE) explorează de câteva luni potențialele riscuri legate de introducerea unei Euro-cripto-monede digitale. Planurile ar putea prinde contur chiar de anul acesta.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.