Guvernul ar vrea ca extracția gazelor din Marea Neagră să înceapă în următorii ani, dar fereastra de oportunitate pentru investiții se reduce tot mai mult.
Cancelarul Angela Merkel a reafirmat determinarea guvernului german de a finaliza construcția gazoductului Nord Stream 2 din Rusia, în pofida încercărilor SUA de a opri proiectul, relatează dpa.
În disputa privind rezervele de gaze naturale din Mediterana de Est, ministrul german de externe Heiko Maas a încercat să medieze între Atena și Ankara. Președintele turc Recep Erdogan spune însă că Turcia va lua ceea ce îi revine de drept.
Ministerul fondurilor europene anunță dezvoltarea cu fonduri europene a unor rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale. Eurodeputatul Cristian Ghinea susține că promisiunea nu este deloc realistă, ci pur PR-istică.
Turcia a descoperit în perimetrul Tuna-1 din Marea Neagră circa 320 de miliarde de metri cubi de gaze naturale, a anunțat vineri președintele Recep Erdogan.
Ministerul Fondurilor Europene a lansat luni un apel de proiecte pentru dezvoltarea de rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale, cu o valoare de 235 milioane de euro.
Turcia va elibera licențe de explorare și forare de gaze în estul Mediteranei, a anunțat marți ministrul turc de extern. Grecia va solicita o reuniune de urgență a UE pentru soluționarea disputei cu Ankara.
Autoritatea de Concurență din Polonia (UOKiK) a anunțat luni că a amendat grupul rus Gazprom cu 213 milioane zloți (57 milioane de dolari) din cauza lipsei de cooperare privind lucrările la proiectul Nord Stream 2, transmite Reuters.
În cadrul ședinței de Guvern de vineri a fost adoptată o Hotărâre prin care proiectul de investiții „Conductă de transport gaze naturale pe direcția Ghergheasa - Focșani” a fost declarat ca fiind de importanță națională în domeniul gazelor naturale.
Parlamentul European a acceptat ca proiectele destinate investițiilor în domeniul gazelor naturale să fie incluse la finanțare prin Fondul pentru Tranziție Justă, într-o etapă tranzitorie către economia verde.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.