Încercarea de a impune un plafon prețurilor gazelor rusești în Europa va implica întreruperea livrărilor, a avertizat consilierul delegat al Gazprom, Aleksei Miller, la televiziunea publică rusă, citează Cope.
Comisia Europeană nu luat încă o decizie în ceea ce privește includerea plafonării prețului la gazele naturale în pachetul de măsuri care va fi propus săptămâna viitoare, notează Kathimerini.
Europa va suferi în următorii 10-20 de ani consecințele negative ale respingerii energiei rusești,
a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de TASS, informează ANSA.
Comisia Europeană exclude posibilitatea unei plafonări generale a prețurilor la gazele naturale, dar își va menține propunerea de plafonare a prețurilor doar la gazele de proveniență rusească, anunță Kathimerini.
Ministra pentru tranziția ecologică și provocare demografică din Spania, Teresa Ribera, consideră că scurgerile de gaze în Marea Baltică de la Nord Stream 1 și 2 sunt semne „clare” ale modului în care Putin joacă permament cartea provocării.
Cel puțin 13 țări ale Uniunii Europene au trimis un apel la Bruxelles, cerând un preț plafonat pentru toate gazele importate, informează agenția italiană ANSA, citată de Gazeta.
“Nu avem niciun răspuns de la Gazprom, dar vom asigura suficient gaz natural, astfel încât, chiar dacă nu avem gaz rusesc, să nu ne confruntăm cu o insuficiență de gaz”, a declarat directorul executiv al Bulgargaz, la bTv, informează 24 Chasa.
În cazul în care de la 1 octombrie, Gazprom va sista livrările de gaz către R. Moldova, România ar putea furniza gaz Chișinăului, spune Maia Sandu. Regiunea transnistreană va primi gaz din România doar dacă va plăti, a mai spus președinta R. Moldova.
Propunerea Comisiei Europene de a plafona prețul pentru gazul rusesc nu a fost sprijinită de miniștri europeni ai energiei în cadrul reuniunii extraordinare. Ei au cerut Executivului european să caute soluții la atenuarea prețurilor ridicate la gaze.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.