Așteptarea a fost lungă și se mai putea prelungi, dar cea mai valoroasă echipă a handbalului românesc a atins o bornă de excepție. Dinamo a extras roadele unei noi campanii europene cu momente grozave și cu suspans maxim în multiple dueluri.
Într-un sezon handbalistic de club asigurat de măcar o finală masculină cu reprezentanță românească – în European Cup, datorită lui Minaur Baia Mare, ramura feminină își păstrează speranțele tot în gruparea nord-estică.
Într-o seară dramatică, Dinamo a reușit să se impună în deplasarea de la Porto pentru a păstra șanse la un bilet între primele 16 echipe de handbal masculin ale Europei.
După o săptămână și jumătate cu impresii contrariante în privința prestației generale a unei naționale de handbal feminin plecate la drum în Spania fără Cristina Neagu, partida concluziei a consfințit cel de-al treilea eșec, spre un loc final 13.
Victoriile solide, însă în general irelevante ca scor împotriva Iranului și Kazahstanului, au prefațat primul și cel mai important test pentru reprezentativa senioarelor în handbalul feminin, în seria preliminară a Campionatului Mondial din 2021.
Există multe motive pentru a caracteriza anul calendaristic european pentru CSM București drept sub așteptări. Însă poate chiar ultima reprezentație va însemna un profund imbold.
O călătorie începută cu mult aplomb pentru cea mai importantă reprezentantă a handbalului masculin românesc a trecut prin multe momente frustrante de cumpănă. Totuși, o seară de octombrie a adus apogeul emoțional al bucuriei în Liga Campionilor.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.