Procurorul general Augusti Lazăr susține că marile dosare aflate în lucru vor fi afectate de noile prevederi din legile Justiției. Procurorii delegați să ancheteze vor dispărea, iar cei noi vor trebui să o ia de la capăt cu urmărirea penală.
Ministrul de Interne susține că doar instanța poate cere declasificarea documentelor întocmite cu ocazia evenimentelor din 10 august. USR a mai depus o plângere penală pe numele colonelului Sebastian Cucoș, fostul șef interimar al Jandarmeriei.
Procurorii l-au citat pe Mihai Chirică pentru a-l audia în calitate de suspect în urma evenimentelor din Piața Victoriei ce au avut loc pe 10 august. Acesta a stat, însă, foarte puțin în birourile procurorilor.
Parchetul General reacționează după ce ministrul de Interne a declarat că nu trebuie desecretizate documentele întocmite de Jandarmerie și MAI în timpul reprimării protestului din 10 august. Procurorii spun că da, e nevoie să fie desecretizate.
PSD a ajuns la concluzia că jandarmii sunt nevinovați, iar protestatarii au fost violenți cu oamenii legii. „Sentința” a fost dată în Biroul Permanent Național al PSD.
Șefii Jandarmeriei Române sunt urmăriți penal pentru două infracțiuni comise în timpul evenimentelor din 10 august, atunci când mitingul cu peste 100.000 de manifestanți a fost spart de jandarmi și s-au înregistrat sute de răniți.
Ministrul de Interne Carmen Dan și colonelul Cătălin Paraschiv au dat explicații în fața deputaților din comisie. Carmen Dan regretă că la comisia pentru drepturile omului nu se discută și despre „suferințele” jandarmilor în Piața Victoriei.
Colonelul Cătălin Paraschiv a fost citat pentru a doua oară în fața procurorilor pentru a fi audiat în dosarul evenimenttelor din 10 august, din Piața Victoriei. El spune că a acționat în limitele legii.
Jandarmeria Română a depus o surprinzătoare plângere penală la DIICOT și cere procurorilor să investigheze o posibilă tentativă de lovitură de stat. Sesizarea vine în contextul în care și PSD a solicitat anchetă pentru același lucru.
PSD solicită instituțiilor statului să investigheze de urgență informațiile ”de o gravitate excepțională” privind finanțarea externă a protestelor de stradă și premeditarea acțiunilor violente de la protestul Diasporei din 10 august.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.