Fiecare al 5-lea moldovean, care încă se mai află în Republica Moldova, ar pleca pentru totdeauna din țară. Aceasta înseamnă 21% din numărul total de cetățeni. Alți 35% ar pleca din Moldova doar pentru o anumită perioadă. 42% nu ar pleca din țară.
Deputații moldoveni au amendat Legea cetățeniei oferind posibilitate străinilor bogați să obțină cetățenia Republicii Moldova dacă acceptă să împrumute statului 250 de mii de euro pentru o perioadă de 5 ani.
Propaganda mediatică este parte a războiului-hibrid dus de Rusia, inclusiv contra Republicii Moldova. Aproximativ 60% din posturile de televiziune care emit pe teritoriul Republicii Moldova sunt rusești. UE încearcă să combată propaganda rusească.
România a făcut investiții în grădinițe din mai multe localități din Republica Moldova, dar locuitorii de aici nu au fost prea impresionați. Tocmai în astfel de localități Igor Dodon, candidatul pro-rus la președinție, a câștigat în fața Maiei Sandu.
Comisia Electorală din Chisinău a sancționat-o pe Maia Sandu, candidata pro-europenilor la președințiale, pentru că a primit mesaje de susținere din Uniunea Europeană. CEC a constatat că oficialii europeni ar fi făcut agitație electorală.
Mesajele transmise Republicii Moldova de către oficialii europeni devin din ce în ce mai dure. Ele vizează în mod special refuzul cronic al guvernării de a implementa reforme palpabile. Interviu cu șefului Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola.
Luni, 28 martie 2016, piața mediatică din Republica Moldova s-a îmbogățit cu o nouă platformă on-line. Report.md va fi un model în domeniul jurnalismului, se va baza pe materiale originale, scrise de o echipă de jurnaliști profesioniști.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.