Premierul susține că decizia de majorare a pensiilor cu doar 14% de la 1 septembrie a fost una grea, însă este o decizie rațională în contextul în care economia nu poate susține o creștere mai mare.
Amânarea cu un an sau doi a virării contribuțiilor la Pilonul 2 și apelarea la rezervele băncii centrale sunt două dintre soluțiile identificate de organizațiile de pensionari ca surse de finanțare pentru creșterea pensiilor cu 40% în septembrie.
PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban dacă acesta va modifica legea pensiilor prin OUG, a declarat deputata Lia Olguța Vasilescu.
Legea pensiilor creează probleme de sustenabilitate bugetului pentru următorii doi ani și atât instituțiile financiare internaționale cât și agențiile de rating au arătat că reprezintă un risc major pentru sănătatea economiei, spune Florin Cîțu.
Referindu-se la creșterea pensiilor cu 40% din septembrie, ministrul muncii a declarat vineri că nu are motive să își schimbe declarațiile prin care confirmă acest lucru, în lipsa unei evaluări negative venită de la Ministerul finanțelor.
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat la România TV că o nouă lege a pensiilor va bulversa sistemul, de aceea e bine să se analizeze ce conține actualul sistem înainte de a face o nouă lege.
Premierul Ludovic Orban a promis că în 2020 vor avea loc atât creșterea cu 40% a pensiilor, cât și recent votata dublare a alocațiilor, dar este nevoie ca deficitul bugetar să nu depășească nivelul aprobat.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea privind sistemul public de pensii, reexaminată ca urmare a deciziei CCR, anunță Administrația Prezidențială.
Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri, cu 197 de voturi "pentru" și 70 de abțineri, legea privind sistemul public de pensii, reexaminat ca urmare a deciziei CCR. PSD, ALDE, UDMR, PMP și Pro România au votat în favoarea proiectului de lege.
Plenul Senatului a respins miercuri proiectulde lege privind sistemul public de pensii, reexaminat ca urmare a deciziei CCR. Președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că va discuta cu social-democrații care au lipsit de la vot.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.