Politicienii români au reacționat rapid în urma publicării Raportului privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).
Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția a Consiliului Europei) a publicat vineri o opinie urgentă privind trei legi referitoare la sistemul judiciar din România.
Curtea Constituțională a României a respins, miercuri, sesizările depuse de USR, AUR și Avocatul Poporului cu privire la cele trei legi ale Justiției adoptate în Parlament, au precizat, pentru Agerpres, oficiali ai CCR.
Parlamentarii USR și Forța Dreptei sesizează Curtea Constituțională pe cele trei legi ale Justiției adoptate pe repede-înainte de coaliția PSD-PNL-UDMR.
Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, într-o vizită la uzina Dacia de la Mioveni, că după adoptarea legilor justiției de către Parlament este așteptat un raport pozitiv pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).
Raportul de monitorizare al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei privind România notează progrese făcute de țara noastră în domenii esențiale, dar exprimă îngrijorări legate de nerespectarea avizelor Comisiei de la Veneția în reforma justiției
USR a depus zeci de amendamente la proiectele de legi ale Justiției și afirmă că românii au nevoie de o justiție independentă și puternică, nu de una obedientă, care să asculte indicațiile politice.
În contextul în care, pe repede-înainte, Comisia specială începe miercuri dezbaterea legilor justiției pe articole, fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, argumentează de ce proiectele sunt mai nocive decât cele din 2018.
Comisia specială pentru modificarea inițiativelor legislative din domeniul justiției a avut prima ședință marți, iar discuțiile au vizat declanșarea procedurile de organizare a activității acesteia, dar și dezbateri generale pe marginea proiectelor.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.