Studiul ”Dreptul la locuire adecvată în municipiul București” al Centrului pentru Resurse Juridice arată că, per ansamblu, accesul cetățeanului la locuințe sociale este greoi, impredictibil, suprabirocratizat, anacronic, discriminatoriu și iluzoriu.
Peste 65% dintre românii cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani locuiau anul trecut în gospodării supraaglomerate, arată datele biroului european de statistică, în timp ce media UE este de peste două ori mai mică.
Prin noul raport publicat, Eurofound își propune să îmbunătățească înțelegerea costului real al locuirii inadecvate pentru Statele Membre ale UE și să propună inițiative politice care ar putea ajuta la diminuarea consecințelor sociale și financiare.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.