Guvernul discută în ședința de joi un proiect de OUG privind acordarea de sprijin financiar din fonduri naționale pentru unele firme care nu au desfățurat activitate în starea de urgență, în contextul crizei COVID-19, scrie HotNews.
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a susținut luni, începând cu ora 20,00, o declarație de presă în care a anunțat că a fost adoptată ordonanța militară 11.
Președintele CCR susține că drepturile fundamentale ale omului nu pot fi afectate printr-o ordonanță de urgență, iar pentru ca măsurile privind restrângerea unor drepturi și libertăți fundamentale să fie valabile, ar fi trebuit elaborată o lege.
Ministrul Justiției susține că decizia CCR asupra ordonanței de urgență a Guvernului privind starea de urgență "conține numeroase fracturi logice", precizând că OUG 1/1999 este inatacabilă, fiind adoptată înainte de actualul cadru constituțional.
Premierul Ludovic Orban a declarat joi, după o vizită la uzina Ford din Craiova, că amenzile pe perioada stării de urgență se vor aplica în continuare, dar în baza OUG 1/1999.
Vicepremierul Raluca Turcan crede că decizia CCR e periculoasă, în timp ce secretarul de stat Raed Arafat se plânge de faptul că autoritățile au rămas fără ”unelte” care să-i descurajeze pe cei care nu respectă regulile.
Mircea Ursuța, avocat în Baroul Bihor, a explicat într-un scurt interviu pentru EurActiv România decizia CCR de miercuri privind anularea majorării amenzilor pe perioada stării de urgență.
Curtea Constituțională a admis miercuri sesizarea Avocatului Poporului prin care era contestată OUG 34/2020 privind majorarea amenzilor până la 20.000 de lei pentru nerespectarea ordonanțelor militare.
Românii trebuie să respecte prevederile ordonanțelor militare până la 15 mai, altfel există riscul ca data de relaxare a măsurilor să fie decalată, a avertizat secretarul de stat în MAI Raed Arafat.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.