Premierul Marcel Ciolacu a anunțat duminică noi detalii despre starea victimelor de la exploziile din Crevedia. Potrivit acestuia, alți șapte pacienți sunt pregătiți pentru a fi transferați în străinătate, iar trei sunt în stare "foarte gravă".
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat duminică faptul că și alți pacienți cu arsuri, în afara celor patru care au plecat spre Bruxelles și Milano, vor fi transferați în cursul zilei la spitale din străinătate.
O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat duminică dimineață pentru transportarea la Bruxelles a doi pacienți care au suferit arsuri în urma incendiului din Crevedia.
Premierul Marcel Ciolacu a plecat din fața presei fără să răspundă la întrebare: Avem ce trebuie pentru a trata zecile de răniți în urma exploziilor din Crevedia?
România a activat sâmbătă noaptea Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene, ca urmare a exploziilor din Crevedia de la o stație GPL, soldate cu cel puțin 46 de răniți.
Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că în România urmează să fie construite trei centre pentru tratarea marilor arși, printr-un program cu Banca Mondială.
Un tânăr, în vârstă de 27 de ani, cu arsuri pe 50% din suprafața corpului a fost transferat joi la München, Germania, cu o aeronavă SMURD, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).
Ministerul sănătății anunță decesul bărbatului de 51 de ani, care a suferit o arsură pe 64% din corp și care a fost transferat prin mai multe spitale românești, înainte de a ajunge în Belgia. Corpul de Control a fost trimis la aceste spitale.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a aprobat Ordinul pentru înființarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienții cu arsuri grave.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.