Canada a anunțat duminică o nouă prelungire, până la 21 ianuarie 2021, a închiderii frontierelor sale pentru străinii a căror prezență nu este considerată esențială, informează AFP, citată de Agerpres.
Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a depășit 58 de milioane la nivel mondial, potrivit statisticilor strânse de www.worldometers.info. Peste 40 de milioane sunt considerate vindecate, dar circa 1,38 milioane de oameni au murit de COVID-19.
Un studiu realizat de Reveal Marketing Research despre atitudinea românilor față de economisirea banilor și față de investiții arată care sunt principalele metode de a gestiona resursele financiare.
Partidul Social Democrat solicită demisia imediată din partea prim-ministrului Ludovic Orban și a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, pentru "eșecul catastrofal în gestionarea pandemiei SARS-CoV-2".
Elevii din țările cu venituri mici și din cele cu venituri medii inferioare au pierdut deja aproape patru luni de școală de la începutul pandemiei, comparativ cu șase săptămâni în țările cu venituri mari.
Numărul deceselor provocate de noul coronavirus a depășit 1,2 milioane în întreaga lume, iar valul doi al pandemiei forțează autoritățile să reintroducă unele restricții de care credeam că am scăpat în primăvară.
În cel mai recent raport „World Economic Outlook”, Fondul Monetar Internațional previzionează o evoluție mai bună a economiei românești decât cea estimată în primăvară.
Uniunea Europeană a mobilizat investiții în valoare de peste 13 miliarde de euro pentru a combate efectele pandemiei de coronavirus, grație flexibilității introduse în cadrul politicii de coeziune, a anunțat luni Comisia Europeană.
Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile germane au decis includerea României, cu întreg teritoriul național, pe lista „zonelor de risc“
Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență din București a decis noi restricții care se aplică în Capitală din cauza expoziei numărului de infectări cu COVID-19.
Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat luni că în toate videconferințele pe care le-a avut cu miniștrii Educației din Uniunea Europeană, aceștia au apreciat modul în care România a organizat funcționarea școlii în perioada epidemiei COVID-19.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.