Creșterea economică din China va permite evitarea unei recesiuni mondiale în 2023? După trei ani de încetinire din cauza restricțiilor anti-Covid, "economia chineză cunoaște o relansare solidă", potrivit unui raport al partidului unic.
Încheierea politicii zero Covid a provocat un vârf al valului epidemic, dar mai presus de toate marchează repornirea completă a economiei chineze, observă Frédéric Lemaître, corespondent Le Monde la Beijing.
Aplicarea strictă a politicii "zero Covid" și criza care durează în sectorul imobiliar au tras în jos economia chineză anul trecut, cifra acesteia urmând a fi anunțată marți.
Odată cu redeschiderea granițelor și ridicarea carantinei pentru cei care sosesc în țară, China intră în noua fază de gestionare a Covid-ului, deoarece se confruntă cu cel mai grav val de infecții de la începutul pandemiei.
Țările Uniunii Europene sunt "puternic încurajate" să ceară teste Covid pasagerilor care vin din China, au decis experți europeni în cadrul unei reuniuni extraordinare desfășurată miercuri.
Date nesigure, estimări fragmentate și îndoieli cu privire la apariția unor noi variante: China se confruntă în prezent cu cel mai puternic val de Covid din lume, după ridicarea restricțiilor, provocând îngrijorare în multe țări.
Din 8 ianuarie 2023, persoanele care sosesc în China din străinătate nu vor mai fi nevoite să stea în carantină. Pentru a putea intra în țară va fi suficient rezultatul negativ al unui test efectuat cu mai puțin de 48 de ore înainte.
Banca Mondială revizuiește în scădere previziunile sale de creștere pentru China în acest an și în 2023, din cauza unor "riscuri importante" legate în principal de Covid-19 și o criză fără precdent a imobiliarului.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.