Vietnamul anunță că a dezvoltat, în parteneriat cu cercetătorii americani, un vaccin care să fie administrat la porci pentru a lupta împotriva pestei porcine africane, o premieră mondială, scrie Le Figaro.
România va primi un grant de 15,83 milioane de euro de la Comisia Europeană pentru despăgubirile acordate în cazul pestei porcine africane în anul 2019.
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat marți că România a pierdut încrederea Comisiei Europene în privința aplicării măsurilor de combatere a pestei porcine din cauza numeroaselor întârzieri în implementare.
Implicarea autorităților române responsabile cu stoparea evoluției Pestei Porcine Africane în România este insuficientă și ineficientă, iar în acest sens Comisia Europeană nu va relaxa restricțiile privind comerțul cu carne de porc.
O echipă de experți ai Comisiei Europene se va afla la București în perioada 11-13 februarie, pentru a da o mână de ajutor autorităților române în cazul pestei porcine africane.
Comisia Europeană a virat către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a doua tranșă în valoare de 3,9 milioane de euro, din grant-ul în valoare de 34.278.750 de euro, pentru combaterea pestei porcine africane.
Președinte PNL, Ludovic Orban i-a cerut premierului printr-o scrisoare deschisă să facă toate demersurile pentru ca în propunerea de buget a Comisiei Europene pe anul 2019 să intre și alocarea de bani pentru despăgubirea celor afectați de pestă.
Președintele României a transmis miercuri un mesaj în cadrul deschiderii celei de-a XXIII-a ediții a Târgului Internațional INDAGRA, mesajul fiind prezentat de către consilierul prezidențial Cosmin Marinescu.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.