Două organizații conduse de politicieni FIDESZ cer Guvernului de la Budapesta să elimine plafonarea prețurilor la alimente, măsură care-i afectează pe producători.
Miniștrii energiei din UE au convenit să impună un plafon pentru prețul gazelor naturale, care va fi aplicat dacă prețurile de referință ale gazelor vor crește la 180 de euro pe megawat-oră, potrivit unor oficiali și unui document văzut de Reuters.
Miniștrii energiei din UE nu au ajuns la un acord cu privire la valoarea plafonului și la alte elemente din mecanismul de corecție a prețului gazului natural, a anunțat ministrul energiei, Virgil Popescu.
PSD a depus marți în Parlament amendamentele privind reglementarea prețurilor la energie. Formațiunea spune că prin acestea "se va pune capăt speculei din piață și care vor asigura protecția consumatorilor casnici și a economiei naționale".
Social-democrații vor, la două săptămâni după adoptarea OUG pe energie, modificarea actului, astfel că au și depus în Parlament amendamente în acest sens.
Miniștrii Energiei din UE vor discuta opțiunile pentru a ține sub control creșterea prețurilor, inclusiv o plafonare a prețului gazului și linii de credit de urgență pentru operatorii prezenți pe piața energiei.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.