Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, nu a vrut să comenteze miercuri decizia Comisiei de etică a UBB privind teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, care este “profund viciată”.
Teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, este “profund viciată”, a decis Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai după a doua analiză a acestei teze.
Ministrul de Interne Lucian Bode a dat în judecată, pe 5 ianuarie, Comisia de Etică a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, într-o încercare disperată de a bloca emiterea unui previzibil verdict de plagiat referitor la teza sa de doctorat.
Bode și-a susținut teza în 2018, la doi ani după ce verificarea lucrărilor doctorale cu softul a devenit obligatorie prin lege. El a folosit o combinație de tehnici de camuflare a plagiatului pentru a fenta acest nou filtru de de prevenție a fraudei.
Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a constatat “o serie de abateri de la bunele norme de publicare” în cazul tezei de doctorat susținută în 2018 de actualul ministru de Interne, Lucian Bode.
Președintele Klaus Iohannis a venit cu noi precizări despre "toleranța zero pentru plagiat" și a afirmat că legile educației nu sunt despre trecut, ci despre viitor, astfel că pentru plagiatele vechi "sunt alte mecanisme care trebuie aplicate".
Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că nu se simte vizat de afirmațiile președintelui Klaus Iohannis potrivit cărora plagiatul este un fenomen toxic care trebuie sancționat, deoarece este un apărător al eticii.
Președintele Klaus Iohannis a vorbit luni public pentru prima dată de la demisia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, despre plagiat, numindu-l un "fenomen toxic".
Acuzat de plagiat, ministrul educației Sorin Cîmpeanu publică pe Facebook scrisoarea unui fost profesor care i-a fi cedat îndrumătorul de lucrări practice, considerând acest lucru ”oportun și necesar”.
Protest la Ministerul Educației, unde în jur de 20 de persoane au cerut miercuri demisia lui Sorin Cîmpeanu în urma anchetei jurnalistice care arată că acesta a plagiat un curs universitar și acum încearcă amnistierea plagiatorilor.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.