Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat luni, după ce a participat la deschiderea anului școlar la Colegiul Tehnic Anghel Saligny din București, dacă Executivul va lua decizia de a compensa prețul la carburanți, în contextul creșterii prețurilor.
Prețurile la benzină și motorină s-au majorat în perioada 1-24 ianuarie cu peste 50 de bani, adică peste suma/litru pe care Guvernul a compensat-o pentru scurtă perioadă de timp (începând cu 30 iunie 2022).
Toate marile lanțuri de benzinării din România au aplicat reducerea de 50 de bani pentru clienții finali, care a fost introdusă începând de vineri, susțin oficialii guvernamentali.
Consiliul Concurenței spune că prețurile din România ale carburanților urmează cotațiile internaționale și nu există indicii că operatorii de pe această piață ar fi încălcat Legea concurenței.
Președintele Klaus Iohannis vede compensarea cu doar 50 de bani a litrului de combustibili ca fiind o măsură bună luată de Guvernul Ciucă, afirmând că, în final, "50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai".
PSD a prezentat soluțiile pentru reducerea prețurilor la combustibili prin plafonare, respectiv introducerea unui preț maximal sau limitarea adaosului pe lanțul comercial, anunță social-democrații printr-un comunicat de presă.
PSD salută acordul partidelor din Coaliție cu privire la necesitatea unei intervenții "hotărâte" din partea Guvernului pentru "combaterea creșterii prețurilor la carburanți".
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, vorbește despre o nevoie a plafonării prețului la carburanți și stabilirea unei marje de profit pentru companiile din domeniu.
Coaliția PSD-PNL este încă "surprinsă" de creșterea rapidă a prețurilor la benzină și motorină. În timp ce premierul vrea o analiză, liderul PSD are un dinte împotriva conducerii Consiliului Concurenței.
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a declarat mirat că prețul carburanților la pompă a crescut, în condițiile în care cel al petrolului a rămas același, întrebându-se ce face Consiliului Concurenței.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.