În Bulgaria e cel mai ieftin din Balcani să alimentezi cu carburant. În Bulgaria, un rezervor de 50 litri umplut cu diesel costă 65,5 euro, iar benzina costă mai puțin.
Comercianții au anunțat că vor stabili prețul combustibilului de la mijlocul săptămânii. Ei au creat o oarecare surpriză, potrivit publicației maghiare Világgazdaság.
Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat luni, după ce a participat la deschiderea anului școlar la Colegiul Tehnic Anghel Saligny din București, dacă Executivul va lua decizia de a compensa prețul la carburanți, în contextul creșterii prețurilor.
Prețurile la benzină și motorină s-au majorat în perioada 1-24 ianuarie cu peste 50 de bani, adică peste suma/litru pe care Guvernul a compensat-o pentru scurtă perioadă de timp (începând cu 30 iunie 2022).
Toate marile lanțuri de benzinării din România au aplicat reducerea de 50 de bani pentru clienții finali, care a fost introdusă începând de vineri, susțin oficialii guvernamentali.
Consiliul Concurenței spune că prețurile din România ale carburanților urmează cotațiile internaționale și nu există indicii că operatorii de pe această piață ar fi încălcat Legea concurenței.
Președintele Klaus Iohannis vede compensarea cu doar 50 de bani a litrului de combustibili ca fiind o măsură bună luată de Guvernul Ciucă, afirmând că, în final, "50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai".
PSD a prezentat soluțiile pentru reducerea prețurilor la combustibili prin plafonare, respectiv introducerea unui preț maximal sau limitarea adaosului pe lanțul comercial, anunță social-democrații printr-un comunicat de presă.
PSD salută acordul partidelor din Coaliție cu privire la necesitatea unei intervenții "hotărâte" din partea Guvernului pentru "combaterea creșterii prețurilor la carburanți".
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.