Președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Alexandru Păștinaru, și ministrul Mediului, Tanczos Barna, au fost chemați în comisia de specialitate din Camera Deputaților pentru a da explicații despre calitatea aerului.
CE a evaluat Directiva privind emisiile industriale, stabilind că aceasta a jucat un rol important în reducerea emisiilor de poluanți din industrie, dar a avut o contribuție mai mică la decarbonizare și la tranziția către economia circulară.
Studiul Institutului Național de Sănătate Publică, realizat pentru perioada 2010-2017, arată că în București este o asociere certă între creșterea poluării cu PM10 și PM2,5 (praf) și numărul tot mai mare de boli grave care-i afectează pe bucureșteni.
Ministrul Mediului, Costel Alexe, i-a transmis primarului Capitalei că ar trebui să se mute în București, după ce Gabriela Firea i-a spus că ar trebui să se mute din oraș, dacă e deranjat de poluare.
Pe plajele din întreaga Europă și din întreaga lume, personalul UE se alătură comunităților locale pentru a curăța deșeurile marine ca parte a campaniei #EUBeachCleanUp.
Comisia Europeană a trimis miercuri României o scrisoare de punere în întârziere, din cauza deficiențelor în monitorizarea adecvată a calității aerului pe întreg teritoriul său.
Un raport al Grenpeace UK susține că renunțarea la cărbune ar fi soluția pentru protejarea mediului și a climei globale, obiective asumate de statele membre ONU, la sfârșitul lui 2015, prin noua Agendă pentru Dezvoltare Durabilă.
Comparativ cu 2014, cheltuielile pentru protecția mediului la nivel național au crescut anul trecut cu 0,3%, atingând 15,6 miliarde lei (aproximativ 2,2% din PIB). Un infografic cu principalele cheltuieli și investiții înregistrate în 2015.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.