Constantin-Florin Șari, coordonatorul comitetului local de organizare al EURO 2020, a vorbit cu EURACTIV.ro despre planurile și responsabilitatea Federației Române de Fotbal de a fi un lider în domeniul sustenabilității fenomenului sportiv.
Comisia a lansat o consultare publică deschisă cu privire la planul de acțiune al UE intitulat „Către îndeplinirea obiectivului de reducere la zero a poluării aerului, apei și solului-să construim o planetă mai sănătoasă pentru oameni mai sănătoși”.
Parlamentul European și-a finalizat prin votul de vineri propunerile pentru a asigura cel mai bine tranziția verde spre activități economice sustenabile și cu emisii neutre de dioxid de carbon.
Startup-ul românesc Digital Dryads, care a câștigat locul 1 în finala concursului EU Datathon organizat de Comisia Europeană, a fost creat de patru ingineri software.
Scopul agroecologiei, conform Forumului Internațional pentru Agroecologie, este de a găsi căi de recuperare a sistemului alimentar, distrus de agricultura industrială. Dar în Polonia există, se pare, prea multe obstacole pentru a garanta succesul.
Cea mai mare parte a lumii se concentrează pe schimbările climatice și pașii necesari pentru a le combate, dar un alt aspect critic în privința mediului - protejarea biodiversității - nu reușește să atragă atenția pe care ar merita-o.
Kaliakra este probabil cel mai frumos cap din Bulgaria la malul Mării Negre. Dar a devenit și o ilustrare a modului dezordonat în care guvernul încearcă să echilibreze interesele marilor afaceri, ale comunităților locale și ale ecologiștilor.
Cheltuielile pentru protecția mediului la nivel național au fost în 2019 de aproximativ 16 miliarde de lei, adică 1,5% din produsul intern brut, a anunțat luni Institutul Național de Statistică.
UE ar trebui - în opinia Parlamentului European - să promoveze modele de gestionare a pădurilor care urmăresc să asigure sustenabilitatea acestora din punct de vedere economic, social și al mediului.
Noua platformă lansată astăzi reunește un număr mare de părți interesate și expertiză — statele membre ale UE, cele mai importante ONG-uri din domeniul protecției pădurilor, organizații industriale și internaționale și țări din afara Europei.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.