Președinții SUA și Rusiei s-au întâlnit pentru prima dată și au purtat discuții ample. Ei au ajuns la un acord de încetare a focului în sud-vesstul Siriei, armistițiul urmând să intre în vigoare duminică.
Experți ai Organizației internaționale pentru interzicerea armelor chimice (OIAC) confirmă într-un raport redactat în urma unei anchete că gazul sarin a fost folosit în atacul din 4 aprilie, în Siria, atac care a provocat o ripostă din partea SUA.
Sophie Magennis, de la Biroul UNHCR pentru Europa din Bruxelles, pledează pentru solidaritatea statelor membre în chestiunea refugiaților.Totodată, ea explică faptul că există o percepție greșită privind refugiații, venită și din teama de necunoscut.
Întrebat de jurnalistul "Washington Post" dacă are în vedere un atac asupra Siriei, președintele Donald Trump (min. 01:40) nu a comentat la acel moment. Operațiunea era însă declanșată, cum avea să anunțe Pentagonul, puțin mai târziu.
Un frate a fugit în Turcia, doi în Liban, Mahmoud e singurul care a ajuns în Europa. A venit dintr-o tabără din Grecia, unde a completat câteva formulare pentru continuarea studiilor. În țara sa, a studiat engleza, la universitate.
Comunitatea sirienilor din România a crescut în ultimii ani din cauza conflictelor din țara lor. Le place România, au școala lor aici, dar abia așteaptă să se întoarcă acasă, chiar dacă acolo îi așteaptă doar ruinele caselor în care au locuit cândva.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.