În contextul în care Guvernul și Parlamentul propun tot felul de pedepse alternative, lucrătorii din penitenciare se tem că în curând nu vor mai avea pe cine să păzească.
Fostul senator PSD Cătălin Voicu, condamnat în 2013 la șapte ani de închisoare pentru corupție, a fost eliberat condiționat, printr-o decizie definitivă a Tribunalului Dâmbovița, relatează Agerpres.
Zeci de cărți scrise de condamnați pentru a primi reduceri de pedeapsă au fost expuse, joi, la Biblioteca Națională, însă ele nu vor putea fi răsfoite de curioși decât de luni încolo, când câte un exemplar din fiecare lucrare va putea fi consultat.
Ministrul Justiției vrea să abroge recompensele pentru deținuții care scriu cărți, iar DNA anunță că anchetează eliberările pe bază de lucrări științifice. Sunt însă aceste eforturi suficiente pentru a stopa elanul creativ al autorilor din pușcării?
Zecile de deținuți care scriu „lucrări științifice” în penitenciare, dar și coordonatorii acestor lucrări au intrat în atenția procurorilor anticorupție. DNA a deschis o anchetă și investighează fapte de favorizarea făptuitorului.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.