Toate restricțiile vor fi ridicate din 9 martie, când încetează starea de alertă, dar Ministerul Sănătății face totuși câteva recomandări în contextul epidemiei de COVID-19, precizând că acestea nu sunt obligatorii.
La începutul lunii martie expiră starea de alertă în România, iar Guvernul vrea să vină cu "măsuri la nivelul situației actuale" a epidemiei COVID-19, a anunțat prim-ministrul Nicolae Ciucă.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat luni că nu există un calendar al relaxărilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, având în vedere că situația în secțiile de terapie intensivă este în continuare "serioasă".
Raed Arafat speră ca, până la Paște, România să fie într-o fază cât mai aproape sau în totalitate de normalitate, dacă nu apar surprize. El a mai spus că virusul Sars-CoV-2 nu va dispărea, dar vom conviețui cu el.
Guvernul a decis joi prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, decizie care include și o serie de noi măsuri, printre care și recomandarea ca măștile utilizate în spațiile publice să fie de tip medical sau FFP2.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat miercuri prelungirea stării de alertă în România cu încă 30 de zile și propune, printre altele, ca măștile obligatorii în anumite spații să fie doar de tip medical sau FFP2.
Premierul Nicolae Ciucă a participat joi la videoconferința cu prefecții, împreună cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, în perspectiva pregătirii structurilor guvernamentale din teritoriu pentru perioada sărbătorilor.
Aproximativ două mii de persoane s-au adunat marți dimineață în fața Palatului Parlamentului pentru a protesta față de introducerea certificatului COVID. Manifestația a degenerat, iar clădirea a fost luată cu asalt de protestatari.
Înaintea Consiliului European de iarnă, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre trei dintre temele de mare interes pentru România care se vor discuta joi la Bruxelles.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat vineri o Hotărâre prin care relaxează restricțiile pentru cei care vin din alte state în România.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.